Smaczny i nieskomplikowany sernik na kakaowym spodzie. Nie wymaga pracochłonnego mielenia sera - wystarczy wszystkie składniki masy rozdrobnić w melakserze.
Masa serowa:
- 250 g twarogu
- 3 łyżki serka kremowego
- 3 łyżki śmietany
- 2 jajka + 1 białko
- 2 łyżki mąki ziemniaczanej
- 1/4 szklanki cukru
Kruche ciasto:
- 4 bardzo czubate łyżki mąki
- 4 łyżki cukru
- 4 łyżki margaryny
- 1 czubata łyżka kakaa
- 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 1 żółtko
Dodatkowo:
Wszystkie składniki masy serowej umieścić w melakserze i zmiksować. Ze składników na kruche ciasto wyrobić ciasto i wyłożyć nim dno pokrytej papierem do pieczenia blachy. Na ciasto wysypać bułkę tartą i wylać masę serową. Piec ok. 45 minut w temperaturze ok. 160 stopni.