Na ok. 12 muffinek.
Suche składniki dokładnie wymieszać w jednej misce - mokre w drugiej. Połączyć zawartość obu naczyń i wymieszać.
Do foremek silikonowych nalewać po łyżce masy, potem układać po 3 wiśnie i przykryć kolejną łyżką masy. Piec 15-20 min. w temperaturze ok. 160 stopni.
- 1 1/2 szklanki mąki
- 2/3 szklanki cukru
- 1/2 szklanki kakao
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 2 jajka
- 1 szklanka maślanki naturalnej
- kilka kropli aromatu waniliowego
- 1/2 szklanki oleju
- szklanka wydrylowanych wiśni (mrożone, z syropu, świeże)
Suche składniki dokładnie wymieszać w jednej misce - mokre w drugiej. Połączyć zawartość obu naczyń i wymieszać.
Do foremek silikonowych nalewać po łyżce masy, potem układać po 3 wiśnie i przykryć kolejną łyżką masy. Piec 15-20 min. w temperaturze ok. 160 stopni.