Porcja dla 2 osób.
Ziemniaki pokroić w kostkę i ugotować.
Marchewkę obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Cebulę obrać i pokroić w kostkę. Podsmażyć warzywa na oleju, dodać pomidory, pastę curry, sok wielowarzywny i przyprawy i dusić ok. 10 minut. Dodać jogurt, dokładnie wymieszać i gotować jeszcze kilka minut.
Podawać sos z ugotowanymi w kostkę ziemniakami.
- 2 duże ziemniaki
- 1 duża marchewka
- 1 cebula
- 3 łyżki oleju rzepakowego
- 1/2 puszki pomidorów
- 1/2 szklanki soku wielowarzywnego
- 1/2 szklanki jogurtu greckiego
- 1 płaska łyżka żółtej pasty curry
- 1 płaska łyżeczka przyprawy Garam Masala
- przyprawa rosołowa do smaku
Ziemniaki pokroić w kostkę i ugotować.
Marchewkę obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Cebulę obrać i pokroić w kostkę. Podsmażyć warzywa na oleju, dodać pomidory, pastę curry, sok wielowarzywny i przyprawy i dusić ok. 10 minut. Dodać jogurt, dokładnie wymieszać i gotować jeszcze kilka minut.
Podawać sos z ugotowanymi w kostkę ziemniakami.